Onze missie

Hoewel wij het nut van het registreren van kredieten en leningen bij het BKR erkennen, constateren we dat onnodig veel mensen onterecht en te lang in het register staan met een negatieve BKR-notering.

Specifiek gaat het om mensen die, vanwege persoonlijke omstandigheden zoals een echtscheiding of overlijden, enkele termijnen hebben gemist. Door deze omstandigheden hebben zij een negatieve BKR-registratie gekregen en kunnen daarom geen kant op, maar hebben absoluut geen dubieuze betalingsmoraal.

Als Stichting Onterechte BKR-registratie zetten wij ons in en streven wij naar een rechtvaardiger BKR-registratiebeleid voor kredietverstrekkers, zodat mensen die weer financieel gezond zijn niet langer onnodig gestraft worden. Wij willen dat partijen die zijn aangesloten bij het BKR, niet op eigen houtje onterechte en onredelijke codes kunnen plaatsen en handhaven. Daarom pleiten wij voor een onafhankelijke toezichthouder voor het BKR en aangesloten kredietverstrekkers. Deze toezichthouder heeft de taak om het beleid te controleren en te beoordelen en dient indien nodig ook corrigerend op te treden richting het BKR en de kredietverstrekkers.

Wat gaan we doen?

Wij van Stichting Onterechte BKR-registratie zoeken het liefst naar een oplossing door middel van een goed gesprek met organisaties die hun boekje te buiten gaan. Als het echter nodig is, zijn we bereid om als collectief naar de rechter te stappen om daarmee een eerlijk beleid af te dwingen.

Daarnaast pleiten wij voor een onafhankelijke toezichthouder met een grondige klachtenprocedure. We zijn er voor het grotere geheel en bieden geen hulp aan individuele gevallen.

Waarom doen wij dit?

In zijn juridische praktijk ziet Deepak Thakoerdien niet alleen veel individuen die benadeeld zijn door het BKR, maar ook organisaties die een onredelijk en ongevoelig beleid voeren. Mr. Frank Visser herkent de pijn en het lijden dat dit veroorzaakt. Voor veel slachtoffers is het een strijd tegen de stroom in, die bovendien kostbaar en tijdrovend is. Door samen te werken als Stichting Onterechte BKR-registratie, kunnen we het probleem bij de wortel aanpakken en streven naar een rechtvaardiger beleid dat veel leed kan voorkomen. Samen staan we sterker.